APA naiset jatkoi voittokulkuaan Tykkinaisia vastaan ottelussa, joka oli jo lähtöasetelmiltaan odotetun tiukka – kuten APA, myös Tykkinaiset olivat voittaneet kaikki edeltävät pelinsä. APA selvisi tiistain ottelusta voittajaksi kovan taistelun jälkeen lukemin 3-2.

Peli oli alusta asti melko tasaista, vaikka APA hallitsikin palloa. Peli pyöri enimmäkseen keskialueella ja vastustajan päässä, mutta ensimmäisen puoliajan puolenvälin kohdalla vastustaja pääsi yllättämään epäonnisesta harhasyötöstä ja APA oli ensimmäistä kertaa kauden aikana takaa-ajoasemassa. Peliin päästiin kuitenkin nopeasti taas mukaan ja muutaman minuutin päästä Nina Rantala kuljetti pallon Tykkinaisten päätyyn ja laukoi pallon yläkulmaan. Puoliajalle lähdettiin lukemissa 1-1.

Toinen puoliaika alkoi samoissa merkeissä kuin ensimmäinen ja APA jatkoi vahvalla pallonhallinnalla. Pian APA pääsikin näyttämään parastaan, kun Essi Salonen ja Jenna Honkanen esittivät hienon kuvion, jonka tuloksena oli, tuomarin kommentin mukaan, kauden komein maali. Essi sai pallon haltuunsa keskialueella, syötti Jennalle, joka keskitti jo takatolpalle juosseelle Essille, joka puski pallon varmasti ohi Tykkinaisten maalivahdin. Pelin tapahtumat eivät kuitenkaan jääneet tähän, sillä vain muutama minuutti ennen ottelun loppua vastustajan kaaripallo pisti lukemat tasan 2-2. Tasoitusta ei kauaa murehdittu, vaan seuraavalla minuutilla jo yhden maalin laukonut Nina pujotteli puolustajien ohi ja asetti pallon varmasti alakulmaan. Pelin viimeiset minuutit APA keskittyi tiukkaan puolustamiseen vastustajan hakiessa sinnikkäästi tasoitusta. Kovan taistelun jälkeen APA selviytyi voittajana kauden tähän asti tasaisimmasta ja jännittävimmästä pelistä ja samalla varmistui paikka syksyn ylemmässä jatkosarjassa!

Alkulohkon viimeisessä ottelussa Riihitien kentällä vastassa XXX, ottelu pelataan torstaina 16.6 klo 18.00!