Päivän ensimmäiseen otteluun lähtiessä tunnelma APAn leirissä oli odottava. Vastassa harrastesarjan kärkipaikan jakava Hirsilän Pyrkivä, joka oli nakutellut maaleja liki APAn tahtiin ensimmäisenä turnausviikonloppuna. Vastustajalle sunnuntaiaamu tuotti kuitenkin huomattavia ongelmia, ja ottelu päästiinkin aloittamaan viisitoista minuuttia aikataulusta myöhässä. APA käytti tämän ylimääräisen ajan alkulämmittelyyn ja otteluun keskittymiseen, joka näkyikin pelissä heti alusta asti kotijoukkueen vyöryttäessä hyökkäyksiä vastustajan maalille yksi toisensa perään.

Maalihanat aukaisi Tatu viiden minuutin pelin jälkeen, kun APAn totutun korkea ja agressiivinen prässi tuotti jälleen tulosta hyökkäyspään pallonriiston muodossa. Pujottelu puolustajien ohi ja pallo kärkkärillä etukulmasta sisään, 1-0. Pari minuuttia myöhemmin Markus pääsi rankaisemaan hallitulla laukauksella Jannen ja Johanneksen esityöstä jo kahteen-nollaan, ja vain minuutti tästä Markus puolestaan tehtaili esityön, kun Simo niittasi lähietäisyydeltä maalivahdin ohi jo APAn kolmannen maalin. Heti maalia seuranneesta aloituksesta Niko pääsi vielä vastakkain HirPyn maalivahdin kanssa päättäväisen etenemisen tuloksena, mutta tällä kertaa verkot eivät enää soineet kotijoukkueen iloksi. Ensimmäisen puoliajan lopussa nähtiin vielä yksi maali, kun Tatu ja Markus pelasivat kauniisti yhteen hyökkäyskolmanneksella, Tatun sijoittaessa pallon lopulta hallitusti takakulmaan. Puoliajalle siirryttiin siis APAn 4-0 johdossa.

Tatu täydensi hattutemppunsa pian toisella puoliajalla, jonka jälkeen Simo näytti kuinka keskeltä kenttää purjehditaan maalintekoon. Häkellyttävä suoritus. Myös tässä ottelussa kapteenina toiminut Janne oli päättänyt osua kertaalleen, ja runnoi vapaapotkun jälkitilanteesta pallon sisään kolmannella yrittämällä.

HirPyn kiri ei oikein missään vaiheessa alkanut kunnolla, mihin osansa oli varmasti niin parin avainpelaajan puuttumisella kuin APAn varamaalivahti Tuomaksen hienoilla vastaantuloilla ja puolustuksen organisoimisella. Mukaan mahtui myös muutama makea torjunta. Ensimmäinen nollapeli ja seitsemän tehtyä maalia, kehnomminkin olisi voinut ottelupäivä alkaa.

Special thanks to David Cornel for filming! Enjoy your holidays back home, and whatever comes next. APA will miss you, hopefully we’ll see you again sometime!

1-0 Tatu Metsätie

2-0 Markus Multala

3-0 Simo Tynkkynen

4 – 0 Tatu Metsätie

7 – 0 Janne Jokinen