Johan menee jännäksi.

Sunnuntain toisessa ottelussa kohtasivat kaksi lohkon kärkijoukkuetta, kun APAn kanssa rinta rinnan lohkon voitosta taisteleva Uz Coisa pyrki laittamaan kapuloita Akateemisten palloilijoiden mestaruusjunan rattaisiin. APA selätti Uz Coisan edellisen kerran 4-1 tehden Tuomaksen johdolla kaksi vastaiskumaalia pelin loppupuolella Uz Coisan yrittäessä hakea tasoitusmaalia nostamalla maalivahtinsa mukaan hyökkäyspeliin. Silloin APAn juoksuvoima oli lopulta vastustajalle liikaa, mutta tällä kertaa kotijoukkueen vaihtopenkiltä löytyi vain kaksi pelaajaa, joten pelistä oli tuleva kovin erilainen.

Ensimmäisellä puoliajalla jo huomattavaa oli, kuinka Uz Coisa pyrki riistämään pallon puolessa kentässä heti APAn ensimmäisen avaavan syötön jälkeen. Näistä syntyikin monia vaarallisia vastahyökkäyksiä läpi ottelun. Onneksi joukkueen kapteeni Risto oli tutun terävänä maalinsuulla ja pysäytti vastustajan vaaralliset kudit niin ala- kuin ylänurkistakin upeilla torjunnoillaan. Toisessa päässä APAn maalipaikat olivat harvemmassa: Niko pääsi kertaalleen murtautumaan oikealta, mutta Uz Coisan erinomaisesti pelannut maalivahti pysäytti laukauksen. Puoliajalle mentiin tasatilanteessa 0-0.

Toisella puoliajalla alkoi tapahtua. Uz Coisa pääsi pelaamaan pallon maata pitkin APAn rangaistusalueelle selkä maaliin päin pelanneelle hyökkääjälle, jonka jaloista Risto liukui pallon turvallisemmille vesille. Ottelun erotuomari näki kuitenkin pallonriiston sääntöjen vastaisena, ja pallo vietiin pilkulle. Kova laukaus oikealle kuudesta metristä, ja vierasjoukkue 1-0 johtoon. APA paransi peliään loppua kohti, ja tilanteita alkoi tulla myös vastustajan maalille. Joonas sai pallon rangaistusalueella ilmasta haltuun oikealla ja laukoi välittömästi pompusta vasemmallaan, mutta pallo kaarsi epäonneksi yli vastustajan maalin. Kun ottelua oli jäljellä enää parisen minuuttia, nosti APA enemmän miehiä vastustajan päätyyn ja haki ratkaisua pitkillä pystypalloilla. Uz Coisa oli tässä hereillä ja iski kaksi samankaltaista vastaiskumaalia ratkaisten pelin. Lopussa aktiivisesti APAn peliä rikkoneen vastustajajoukkueen kumulatiiviset rikkeet tulivat täyteen kun Joonas kaadettiin puolen kentän tuntumassa, tuloksena loppuhetkien kymmenen metrin vapaapotku. Pasilla oli hyvä tunne jaloissaan paukautettuaan ottelun alkupuolella yhden vapaapotkun muurin lomitse ylärimaan ja kävi asettelemassa pallon rikkeen jälkeen kymmeneen metriin. Katse palloon ja kova laukaus vasempaan kulmaan onnistui, peli päättyi loppulukemiin 1-3 vastustajan hyväksi. Hieno ja taktinen ottelu päättyi näin ansaitusti tällä kertaa Uz Coisan voittoon.

H-lohkossa riittää jännitettävää, kun sekä Kartelli että HirPy jouduttiin sulkemaan sarjasta liian monen luovutuksen seurauksena. Sunnuntain ensimmäisestä ottelusta otetut kolme pistettä riittivät näin ollen lopulta varmistamaan sen, että APA sijoittuu varmuudella lohkonsa kahden parhaan joukkoon ja pelaa näin ollen ensi kaudella sarjaporrasta ylempänä! Huikea suoritus ekalla kaudella jo nyt. Lohkon voittokin on yhä omissa käsissä, sillä APAn maaliero on kolme pistettä APAa perässä olevaa, mutta yhden ottelun vähemmän pelannutta Uz Coisaa reilusti parempi.

Jäljellä on enää yksi ottelu, kun APA kohtaa Lännen nopeimmat Raholassa 20. helmikuuta klo 13:20. Eiköhän päätetä kausi juhlimalla H-lohkon kuninkuutta!