Harjoitusvuorot futsaljaosto Syksy 2019/ Futsal training times fall 2019

Ti/Tue: 20.30 – 22 Atalpa

Ke/Wed: 19.30 – 20:30 Atalpa(naiset/women)

To/Thu: 18-19.30 Atalpa

futsal@akateeminenmahti.fi

 

Mahdin Futsaljaosto edistää futsalin harrastustoimintaa ja kerää yhteen lajin harrastajia korkeakouluyhteisössä. Sekä miehillä että naisilla on kaudella 2019-2020 futsalin sarjoissa kilpa- ja harrastejoukkue.

Hinnat ja ohjeet ilmoittautumiseen kauden 2019-2020 joukkueisiin, futsaljaosto:
Ensimmäiseksi käy maksamassa seuran jäsenmaksu täältä (vuosijäsen) tai täältä (ainaisjäsenyys) SEKÄ futsaljaoston jäsenmaksu täältä (vuosijäsen) tai täältä (ainaisjäsenyys).

Naisten 2. divari: 
Ida Ala-Kauhaluoma (044 533 7220) toimii joukkueenjohtajana ja osaa näin ollen vastata kysymyksiisi. Joukkueella on korkeat tavoitteet kauden aikana, joten myös taitotasoa vaaditaan. Voit tulla näyttämään taitojasi harjoituksiin. Lisäksi sarjassa vaaditaan voimassa oleva pelipassi (kalenterivuosittain). Kilpailullisten tavoitteiden vuoksi emme voi taata kaikille samanlaista peliaikaa.

Miesten 4. divari:
Vitosen joukkue on jo kasassa 26 pelaajan harjoitusringin voimin, mutta mikäli siellä pelaaminen kiinnostaa silti, voit kysellä lisätietoja Essi Saloselta (045 632 7265). Kilpailullisten tavoitteiden vuoksi emme takaa kaikille samanlaista peliaikaa. Lisäksi sarjassa vaaditaan voimassa oleva pelipassi (kalenterivuosittain).

futsaljaosto

Naisten harraste sekä miesten harraste
Ilmoita kiinnostuksestasi futsal@akateeminenmahti.fi

—————————

For the amateur women and for amateur men:
Please express your interest on futsal@akateeminenmahti.fi

Mahti futsal is the futsal division of Tampereen Akateeminen Mahti. All students and staff in the higher education community (TaY, TTY, TAMK) that are interested are welcome to join. This year both women’s and the men’s team have both a competition team and a hobby team in the futsal series. You will hear first of this in our facebook group.

Linkki futsalsarja infoon/Link to futsal serie info

Sähköpostilla voi ottaa tarvittaessa yhteyttä:

You can contact us at:

futsal@akateeminenmahti.fi

Soccer/futsal facebook group

 

Harjoitusvuorot Futsaljaosto Syksy 2019/ Futsal training times fall 2019

Ti/Tue: 20.30 – 22 Atalpa

Ke/Wed: 19.30 – 20:30 Atalpa (naiset/women)

To/Thu: 18-19.30 Atalpa

Atalpa osoite/address:

 

 

Futsal Suomessa, mitä on futsal?

Futsal, on jalkapalloa muistuttava palloilulaji, jota pelataan pienemmällä kentällä ja yleensä urheiluhallissa. Lajia harrastetaan laajalti joka puolella maailmaa. Se on erityisen suosittua Etelä-Amerikassa ja etelä-Euroopassa. Suomessa futsalin harrastajia vuonna 2018 on Palloliiton tilastojen mukaan n. 25 000.

Futsalissa pelaa vastakkain kaksi joukkuetta, joissa kummassakin on kentällä samaan aikaan viisi pelaajaa, maalivahti ja neljä kenttäpelaajaa. (Tarkemmin Futsalin pelipaikat) Joukkueeseen kuuluu tyypillisesti myös vaihtopelaajia ja varamaalivahti. Peliä pelataan jalkapalloon verrattuna huomattavasti pienemmällä ja kovapintaisella kentällä, perinteisesti parketilla tai modernimmalla muovipinnoitteella. Futsalpallo on jalkapalloon verrattuna pienikokoisempi (kokoa 4) ja vähemmän kimmoisa. Jalkapallon ja futsalin säännöt muistuttavat toisiaan, mutta merkittäviä erojakin säännöistä löytyy. Tärkeimpinä eroina ovat futsalin tehokas peliaika, rajoittamattomat vaihdot, kumuloituvat joukkueen virheet sekä maaliheitot ja rajapotkut

Suomessa maan korkein sarjataso on Futsal-liiga ja sen alapuolella on Futsal-ykkönen. Molemmat ovat Suomen Palloliiton hallinnoimia valtakunnallisia sarjoja. Näiden kahden kansallisen sarjan lisäksi sarjajärjestelmä ulottuu Palloliiton piiritason sarjoissa aina 5. divisioonaan asti. Futsalissa pelataan myös kaikille seuroille avoin Futsal Cup ja kauden avaava Futsal Super Cup, jossa pelaa vastakkain edellisen kauden Futsal Cupin ja Futsal-liigan voittajat. Naisten Suomen-mestaruus ratkaistiin yksittäisessä turnauksessa vuosina 1997–2005, minkä jälkeen Suomen mestariksi on nimetty naisten Futsal Cupin voittaja. Vuodesta 2009 lähtien on pelattu jälleen erillinen SM-lopputurnaus.

Suomea edustaa miesten EM- ja MM-karsinnoissa Suomen futsalmaajoukkue ja naisten EM-karsinnoissa Suomen naisten futsalmaajoukkue.

Futsal maailmalla

FIFA:n mukaan futsalia pelaa ympäri maailmaa 25 miljoonaa ihmistä 130 maassa,  ja rekisteröityneitä pelaajia oli vuoden 2006 tutkimuksessa 1,1 miljoonaa. Rekisteröityneiden pelaajien määrissä mitattuna suurimmat maat ovat Brasilia, Espanja, Italia, Japani ja Venäjä. Muun muassa Italiassa, Espanjassa ja Brasiliassa väitetään olevan enemmän futsalia kuin jalkapalloa harrastavia pelaajia. Monet jalkapallon suurtähdet ovat aloittaneet uransa futsalin parissa ja kehittäneet tekniikkaansa sen avulla.

Futsal historiaa

Futsalin syntyhistoriasta on useita eri variaatioita, mutta yleisen käsityksen mukaan futsal on nykyisessä muodossaan saanut alkunsa 1930-luvulla Uruguayssa, Montevideossa. Juan Carlos Ceriani kehitti lajille ensimmäiset säännöt, jonka jälkeen laji kasvoi nopeasti Etelä-Amerikassa, etenkin Brasiliassa. Etelä-Amerikassa pelattiin myös ensimmäiset kansainväliset turnaukset jo 1960-luvulla ja vuonna 1965 perustettiin Etelä-Amerikan futsalliitto. Laji tuli Eurooppaan 1960-luvun loppupuoliskolla ja Hollannissa käynnistyi Euroopan ensimmäinen kansallinen sarja vuonna 1969.

Ensimmäinen kansainvälinen kattojärjestö FIFUSA (esp. Federación Internacional de Fútbol de Salón) perustettiin lajin kasvun myötä vuonna 1971. João Havelangen johdolla se yhtenäisti Etelä-Amerikassa käytössä olleita sääntömuunnelmia. Lajin ensimmäiset maailmanmestaruuskisat järjestettiin FIFUSA:n alaisuudessa 1982 São Paulossa. 1980-luvulla Havelangen ja Sepp Blatterin aloitteesta FIFA päätti ottaa futsalin alaisuuteensa ja alkoi pian kehittää omaa muunnelmaa säännöistä. Se yhtenäisti edelleen sääntöjä muun muassa kentän sekä maalin koon suhteen, ja teki niihin myös merkittäviä muutoksia kuten pallon koon kasvattaminen. 1980-luvun lopussa FIFA:sta tuli virallisesti lajin kansainvälinen kattojärjestö. Futsalin katsottiin olevan jalkapallon muunnelma ja niin ollen FIFA:n toimialaa. Oikeudellisen kiistelyn ja sisäisten ristiriitojen jälkeen osa FIFUSA:n jäsenistä siirtyi sen alaisuuteen. FIFA järjesti ensimmäiset omat maailmanmestaruuskisat vuonna 1989 Alankomaissa.

FIFUSA jatkoi toimintaansa FIFA:sta piittaamatta ja järjesti edelleen omia maailmanmestaruuskilpailujaan. Vasta vuonna 2002 se lakkautettiin, kun sen tilalle perustettiin uusi järjestö nimeltään AMF (esp. Asociación Mundial de Fútbol de Salón). AMF:n kannan mukaan FIFA ohjaa futsalia jalkapallon eikä lajin lähtökohdista. AMF:llä on 34 jäsenmaata ja lisäksi sen alaisuudessa toimii kolme maanosaliittoa – Euroopassa UEFS sekä Etelä-Amerikassa CSFS ja CPFS.

Lähde: Wikipedia