Harjoitusvuorot Atalpalla

Naiset: Maanantai 17:30 – 19:00

Miehet: Torstai 19:30 – 21:00

Practice shifts at Atalpa

Women: Monday 17:30 – 19:00

Men: Thursday 19:30 – 21:00

koripallo

Mahti koripallo on Tampereen Akateemisen Mahdin koripallojaosto. Mahdin korisjaoston tavoitteena on tarjota Tampereen korkeakouluyhteisölle mahdollisuuden harrastaa koripalloa viikoittain poikkitieteellisessä ja mukavassa porukassa. Korisjaostolla on sekä miesten että naisten joukkueet, joihin molempiin mahtuu vielä pelaajia!

Miesten joukkue on pelannut neljä viimeistä kautta Tampereen alueen Korttelikoriksessa. Paras sijoitus 16 joukkueen sarjassa on ollut kauden 2018-2019 3. sija. Toisella kaudella finaaliinkin pääsy oli toisaalta yhden puoliajan päässä. Tulevalla kaudella Mahti lähteekin parantamaan viime kausien sijoituksia, ainoana tavoitteenaan mestaruus!

Olet tervetullut Mahdin treeneihin, vaikka et haluaisi lähteä sarjapeleihin pelaamaan, treenivuorolla käy paljon sarjajoukkueen ulkopuolisia pelaajia! Jos innostuit tule rohkeasti mukaan treeneihin kokeilemaan! Nähdään Atalpalla!

Mahti koripallo is the basketball division of the sports club Tampereen Akateeminen Mahti. The division has teams for both women and men. Both teams have still room for players! Mahti koripallo’s goal is to offer an opportunity to train basketball weekly, in an interdisciplinary and pleasant group. All students and staff in the higher education community (TaU, TAMK) are welcome to join our division.

You can come and play, even if you don’t plan on playing in games. Come along and join us! See you at Atalpa!

Jos heräsi kysyttävää, meihin voi olla yhteydessä sähköpostilla tai Instagramissa:

If you have any questions, feel free to contact us via mail or Instagram:

Email: koripallo@akateeminenmahti.fi

Instagram: @mahtikoripallo

Atalpa osoite/address:

Ratapihankatu 55, 33100 Tampere

Huomaathan, että SportUni liikuntamaksu on oltava maksettuna, jotta Atalpalle pääsee treenaamaan. Sen maksamiseen ohjeet löytyvät SportUnin verkkosivuilta: https://sites.tuni.fi/sportuni/kuinka-liityn/.  Jos päätät harrastaa koripalloa säännöllisesti, tulee SportUni liikuntamaksun lisäksi maksaa Mahti koripallon vuosijäsenyys sekä Tampereen Akateemisen Mahdin vuosijäsenyys (yht. 10,10 €/vuosi). Nuo maksut voi suorittaa täällä Akateemisen Mahdin verkkokaupassa: https://www.akateeminenmahti.fi/kauppa/. Olet erittäin tervetullut kokeilemaan lajia ilmaiseksi, jaoston ja seuran jäsenmaksut tulee olla maksettuna vasta ennen neljänsiä treenejäsi!

Please note that the SportUni fee has to be paid in order to gain access to Atalpa. Instructions on how to pay and further information available at: https://sites.tuni.fi/sportuni-en/how-to-join/. When you decide to join us, you also need to pay the Tampereen Akateeminen Mahti club yearly membership, as well as the basketball divisions yearly membership (in total € 10,10). These fees can be paid here on Mahti’s online store: https://www.akateeminenmahti.fi/kauppa/. Don’t worry about those payments right now though, you are more than welcome to come and join us for free at first, we only require those fees to be paid before your fourth practice!

Jäsenyysmaksut/Membership fees

Tampereen Akateemisen Mahdin vuosijäsenyys

Tampereen Akateeminen Mahti club membership, 1 year: 5,10€

Koripallojaoston vuosijäsenyys

Basketball division membership, 1 year: 5 €

Koripallo lajina

Koripallo on urheilulaji ja pääasiassa sisällä pelattava pallopeli, jossa kaksi joukkuetta pelaa toisiaan vastaan. Koripallo on kontaktilaji, mutta taklaukset eivät ole sallittuja. Tarkoituksena on yrittää saada pisteitä heittämällä pallo kentän päädyissä olevan ympyränmuotoisen renkaan läpi koriin (yläkautta) ja puolustaa omaa koria vastustajilta tekemättä virheitä.

Koripallokentän alusta on yleensä lakattua parkettia. Kansainvälisen koripalloliiton säännöissä kentän mitat ovat 28 × 15 metriä. NBA:ssa kenttä on hiukan suurempi, 29,5 × 15,2 metriä.

Kentässä on viivoilla merkittynä esimerkiksi sivurajat, keskiraja, keskiympyrät, vapaaheittoviivat, kolmen sekunnin alueen viiva ja kolmen pisteen heittoalueen viiva. Kansainvälisessä koripallossa vapaaheittoviiva on 5,80 metrin etäisyydellä päädystä, kolmen sekunnin alue on päädyn ja vapaaheittoviivan välillä 4,90 metriä leveä, ja kolmen pisteen heittoalueen viiva on suurimmaksi osaksi 6,75 metriä korista mutta reunoilla lähempänä. Kolmen sekunnin alueen sisäpuoli on maalattu yksiväriseksi.

Kentän kummassakin päädyssä on korit. Korin keskipiste on 1,575 metriä päätyrajasta. Korirengas on paksuudeltaan 16−20 millimetrinen metallitanko. Korirenkaan sisähalkaisija on 45,0−45,9 senttimetriä. Korirenkaan yläreuna on noin 305,0 senttimetriä lattiatasosta. Korirenkaan takana on suorakulmion muotoinen korilevy. Korirenkaasta roikkuu korisukka, joka hidastaa palloa tehdyn korin havaitsemisen helpottamiseksi ja jonka ansiosta pallo putoaa korista aina kätevästi samaan paikkaan.

Koripallo on ilmalla täytetty pallo, jonka pintamateriaali on yleensä nahkaa tai kumia. Virallisissa otteluissa käytettyjen pallojen pintamateriaali on luonnonnahkaa tai synteettistä nahkaa. Nuorimpien sarjoissa sekä harrastekäytössä erityisesti ulkopeleissä käytetään myös kumipäällysteisiä palloja. Miesten virallinen pallo painaa 567–650 grammaa ja on ympärysmitaltaan 74,9–78,0 senttimetriä. Naisten sekä poikien pallo C-nuorista alkaen on hiukan pienempi, ja mini- ja mikrosarjoissa vielä pienempi.

Lähde: Wikipedia