Miksi kannattaa perustaa jaosto tai vastaavasti liittyä jaostoon?

  • Ne mahdollistavat samasta lajista kiinnostuneille opiskelijoille yhden paikan jossa kokoontua, ystävystyä ja harrastaa omaa lajiaan.
  • Voit harrastaa yhtä tai useampaa sydäntäsi lähellä olevaa liikuntamuotoa.
  • Liittymällä jonkin jaoston jäseneksi voit harrastaa sen tarjoamilla liikuntavuoroille, osallistua lajin harrastajien kilpailuihin kerhon joukkueessa ja olla mukana muutenkin kerhon toiminnassa.
  • Seura tukee jaostoa taloudellisesti ja auttaa toiminnan organisoinnissa, jotta harrastaminen olisi mahdollisimman tehokasta.
  • Tapahtuma voi olla esimerkiksi lajiin tutustuttava kurssi tai turnaus. Lajikerho voi vastaavasti myös olla mukana järjestäjänä jossain isommassa tapahtumassa.

Miten?

Prosessia aloittaessa kannattaa olla yhteydessä UtaSportin jaostovastaavaan, jaostot(a)utasport.fi. Jaostovastaavalta saa neuvoja, sekä viralliset dokumentit perustamista varten. Lajikerhon viralliseksi perustamiseksi tarvitaan kymmenen hengen porukka, joka on valmis allekirjoittamaan perustamisasiakirjan. Tämän porukan kesken olisi hyvä pitää ”perustamiskokous”, missä mm. sovitte kuka on puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja rahastonhoitaja. Tämän jälkeen perustamisasiakirjat toimitetaan jaostovastaavalle, jonka jälkeen hallitus hyväksyy uuden jaoston perustamisen.

  • Saadaksesi tarkempia ohjeita perustamisesta, ota yhteyttä UtaSportin lajikerhovastaavaan: jaostot(a)utasport.fi

Jo entuudestaan toiminnassa olevat ryhmät

Myös valmiit peliporukat tai ryhmät voivat liittyä jaostoihin tai perustaa oman jaoston, jos sellaista ei vielä ole. Näin mahdollistetaan suuremmalle joukolle lajin harrastaminen vaivattomasti, sekä lasketaan kynnystä lähteä harrastamaan mielenkiintoista lajia. Jos lajikerho kerää riittävän määrän kiinnostuneita harrastajia, voidaan kerhon sisällä perustaa erillisiä joukkueita kunkin tarpeiden, halujen ja taitotason mukaan. Näin tuodaan niin aloittelijoille kuin taitureille mielekkyyttä harrastamiseen.