Perusta uusi jaosto! Miksi kannattaa perustaa jaosto tai vastaavasti liittyä jaostoon?

  • Ne mahdollistavat samasta lajista kiinnostuneille opiskelijoille yhden paikan jossa kokoontua, ystävystyä ja harrastaa omaa lajiaan. Perusta jaosto tai liity ryhmälläsi jo olemassa olevaan jaostoon.
  • Voit harrastaa yhtä tai useampaa sydäntäsi lähellä olevaa liikuntamuotoa.
  • Liittymällä jonkin jaoston jäseneksi voit harrastaa sen tarjoamilla liikuntavuoroille, osallistua lajin harrastajien kilpailuihin jaoston joukkueessa ja olla mukana muutenkin jaoston toiminnassa.
  • Seura tukee jaostoa taloudellisesti ja auttaa toiminnan organisoinnissa, jotta harrastaminen olisi mahdollisimman tehokasta.
  • Tapahtuma voi olla esimerkiksi lajiin tutustuttava kurssi tai turnaus. Lajijaosto voi vastaavasti myös olla mukana järjestäjänä jossain isommassa tapahtumassa.

Miten perustan jaoston?

Prosessia aloittaessa kannattaa olla yhteydessä Mahdin hallitukseen, info@akateeminenmahti.fi. Hallitukselta saat neuvoja sekä viralliset dokumentit perustamista varten. Lajikerhon viralliseksi perustamiseksi tarvitaan kymmenen hengen porukka, joka on valmis allekirjoittamaan perustamisasiakirjan. Tämän porukan kesken pidetään ”perustamiskokous”, missä mm. sovitte kuka on puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja talousvastaava. Tämän jälkeen perustamisasiakirjat toimitetaan jaostovastaavalle, jonka jälkeen hallitus hyväksyy uuden jaoston perustamisen.

  • Saadaksesi tarkempia ohjeita perustamisesta, ota yhteyttä Mahdin hallitukseen: info@akateeminenmahti.fi

Jo entuudestaan toiminnassa olevat ryhmät

Myös valmiit peliporukat tai ryhmät voivat liittyä jaostoihin tai perustaa oman jaoston, jos sellaista ei vielä ole. Näin mahdollistetaan suuremmalle joukolle lajin harrastaminen vaivattomasti, sekä lasketaan kynnystä lähteä harrastamaan mielenkiintoista lajia. Jos jaosto kerää riittävän määrän kiinnostuneita harrastajia, voidaan jaoston sisällä perustaa erillisiä joukkueita kunkin tarpeiden, halujen ja taitotason mukaan. Näin tuodaan niin aloittelijoille kuin taitureille mielekkyyttä harrastamiseen.

Akateemiseen Mahtiin (entinen UtaSport) on vuosien saatossa perustettu useita uusia jaostoja, kuten jalkapallo- ja futsaljaosto, koripallojaosto, joukkuevoimistelujaosto ja amerikkalaisen jalkapallon jaosto. Toiveenamme on, että saisimme kaikille lajeille jaostot, jotta voisimme laajasti liikuttaa Tamperelaisia korkeakouluopiskelijoita.

Katso jaostoista lisätietoja: