MITÄ: Japanilaisen kamppailulajin, judon, lajikokeilu

MISSÄ: Atalpa, Tampereen yliopisto
Ratapihankatu 55, alakerran venyttelysali (kuntosalin vieressä)

MILLOIN: torstaina 28.4.2016 klo 14.00-15.30

MITÄ MAKSAA: Utasportin jäsenille ilmainen. Muille hinta 5,10€, joka tarkoittaa samalla myös Utasportin jäseneksi liittymistä. (huom! Eri kuin Unipoli Sportin jäsenmaksu)

MILLAINEN LAJI:  Judo on 1800-luvun lopussa Japanissa kehitetty itsepuolustus-/kamppailulaji, jonka nimi tarkoittaa “pehmeää tietä” tai “joustavaa tietä”. Judon kehitti Jigoro Kano vanhan samuraiden taistelulajin, jujutsun, yhdeksi tyylisuunnaksi ja poisti judosta joitakin jujutsun vaarallisimpia tekniikoita, kuten isku-ja murskaustekniikoita. Tämän seurauksena judossa pystyi ottelemaan turvallisesti kovallakin intensiteetillä ja judo otettiinkin mukaan olympialaisiin lajiksi vuonna 1964.

Tämän lajikokeilun tarkoituksena on opettaa perusteita judosta ja judon turvallisesta harjoittelusta sekä harjoittaa judossa vaadittavia ominaisuuksia, kuten kehonhallintaa ja lihaskuntoa. Heitot, lukot ja kuristukset kuuluvat olennaisesti judoon, mutta niitä ei lajikokeilukerralla tulla opettamaan, joten osallistuminen kokeiluun on turvallista. Tunnilla otetaan kuitenkin judon itsepuolustusnäkökulma huomioon ja harjoitellaan joitain yksinkertaisia irtautumistekniikoita.

Aiempaa kamppailulajikokemusta ei tarvita, lajikokeilu suunnattu ensisijaisesti ensikertalaisille. Varusteeksi kelpaa normaalit sisäliikuntavaatteet.

ILMOITTAUTUMINEN: osoitteeseen santaharju.jaana.k@student.uta.fi. Atalpan venyttelysalin pienen koon takia lajikokeiluun otetaan mukaan enintään 10 ensimmäistä ilmoittautunutta. Laitathan ilmoittautumiseen myös tiedon siitä, oletko jo UtaSportin jäsen.