MITÄ: Intialaisen tanssin, Bharatanatyamin lajikokeilu Utasportin järjestämänä

MISSÄ: Atalpa, Tampereen yliopisto
Ratapihankatu 55, alakerran venyttelysali (kuntosalin vieressä)

MILLOIN: keskiviikkona 13.4 klo.17.30-19

MITÄ MAKSAA: Ilmainen Utasportin jäsenille. Muille jäsenyyden hinta 5,10€, joka tarkoittaa samalla myös Utasportin jäseneksi liittymistä. (huom. eri kuin Unipoli Sportin jäsenmaksu)

MILLAINEN LAJI?: Bharatanatyam on eteläintialainen klassisen tanssin laji, joka ennen oli osa temppelirituaaleja. Se on lähtöisin 2000 vuoden takaa, ja sitä pidetään monien klassisten intialaisten tanssien perustana. Nimi Bharatanatyam muodostuu tanssin neljästä kulmakivestä; Bha on lyhennys Bhavasta, joka tarkoittaa tunnetta, Ra=Raaga musiikkia ja melodiaa, Ta=Taala rytmiä ja Natyan tarkoittaen tanssin kerrontaa. Tanssi koostuu selkeistä tanssiliikkeistä (rytmilliset jalan- ja kehonliikkeet) ja tarinankerronnasta, jossa erityisen tärkeitä ovat käsien liikkeet ja ilmeet. Bharatanatyam-tunnit parantavat keskittymiskykyä, tasapainoa, lihaskuntoa ja nopeutta.

Opettajana tunnilla toimii intialainen Pallavi, mutta tunnille osallistuminen ei vaadi englanninkielentaitoa.

ILMOITTAUTUMINEN: osoitteeseen tuominen.nette.e@student.uta.fi, ilmoita ilmoittautuessa nimesi ja oletko jo utasportin jäsen. 15 ensimmäistä mahtuu mukaan!